tirsdag 26. mai 2009

Hvem beskytter hvem?

Dette er en tragisk sak referert av blant annet dagbladet. Kvinnen har gjenntatte ganger anmeldt sin eks-mann for drapstrusler men saken er lagt på is da den lokale moskeen har meglet. Nå er (pending konklusjon fra politietterforskning) kvinnen høyst sannsynlig med overlegg meid ned med bil av eksmannen.

Dette er svært urovekkende. Det hersker ingen tvil om at man må ta drapstrusler på alvor. At moskeen skulle fredsmegle og la tvilen komme mannen til gode kommer heller ikke som noen overraskelse. De som - foreløpig lavmælt og forsiktig, men det er på vei - ytrer seg fordelaktig om sharia begynner alltid med eksteskapsmegling som et eksempel på hvorfor en forsiktig tilpassing og innlemming av sharia-tenking kan gi fornuft også i norge.

Svaret er nei. Norsk lov gjelder. En drapstrussel er alvorlig. La gjerne folk få ekteskapsmekle, samliv er vanskelig, men norsk lov gjelder, også når det gjelder å følge opp drapstrusler. Veldig enkelt. Her det ingen fornuftige grenser som kan bendes, vris eller tilpasses.

Samtidig innskjerper vi oppfordringen til å skrive sharia med liten bokstav 's'. Dette er ingen gudegitt lov hevet over menneskene, det er praktiske forordninger med et en pretensjon av å være en lovtekst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar