tirsdag 19. mai 2009

Ex Taliban og lei av bråk? Kom til Norge!


Om ikke dette er genialt vet ikke jeg. Norge gir opphold for medlemmer av Taliban fordi (dramatisk fanfare) det kan medføre usikkerhet og fare for vedkommende Talibaner å reise
til Afghanistan. Nei, dette er ikke Mad-TV; dette er UDI og UNE. Utdrag fra Aftenpostens artikkel:

Samtidig som norske styrker kjemper mot Taliban i Afghanistan, har Norge blitt tilfluktssted for en rekke talibanere. Med norske reisepapirer har de dessuten gode muligheter til å reise frem og tilbake til Pakistan.

I retningslinjene til UDI som Regjeringen har godkjent, står det klart at tilknytning til Taliban kan gi flyktningestatus i Norge.

«For å være utsatt for forfølgelse må man i utgangspunktet ha hatt en profilert, innflytelsesrik stilling, og eventuelt vært ansatt i administrasjonen under Taliban-regimet. Ledere og kommandanter på provins- eller sentralnivå og/eller de som har begått alvorlige overgrep kan være utsatt hvis de ikke har et innflytelsesrikt nettverk til å beskytte seg,» heter det i UDIs praksisnotat for Afghanistan.


Korriger meg om jeg tar feil men er det ikke i Afghanistan norske tropper i praksis er i krig? Selv om vi i norge går som katten rundt den varme grøten og kaller det fredsbevarende operasjoner og andre språklige krumspring. Hva vil foreldrene til døde norske soldater mene om dette? Hva mener det samlede norske folk om dette?

Av og til blir ord fattige. Man blir lamslått. Dette er muligens det mest umoralske og farlige tull jeg noensinne har hørt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar