lørdag 16. januar 2010

Hijab - igjen?


Vi trodde diskusjonen var tatt og konklusjonen gitt, men neida.
Nå kommer Likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik på banen og mener at

politiet må tillate bruk av hijab. "Et forbud er brudd på både likestillingsloven og diskrimineringsloven" ifølge ombudet. Departementet har umiddelbart svart opp at Ørstavik tar feil og det ikke er noen juridiske hindringer for den fornuftige konklusjonen om ikke å tillate hijab (eller samelue eller lusekofte, for den saks skyld) i Politiet.


Saken er, som vanlig, heftig kommentert på nettavisenenes forum. På Dagsavisens
forum kom jeg over et innlegg som var så interressant at jeg har tillatt meg å kopiere

Det radikale Islams opptatthet av å tildekke kvinnens hår er et nytt fenomen. Abol-Hassan Banisadr var den første president i den Islamske Republikk (Iran ). I 1981 gjorde han kjent at vitenskaplig forskning hadde vist at kvinnens hår sender ut en stråling som får menn til å gå fra forstanden av lyst. For å beskytte publikum vedtok det nye regimet i 1982 en lov som gjorde det obligatorisk for kvinner uansett religion å bære en ny form for hiab. Loven gjalt for alle "kvinner" over seks år. Brudd på denne loven skulle straffes med hundre slag med spanskrør og seks måneders fengsel. Ved midten av 1980-årene hadde en hiab aldri sett i Islamske land før 1970-årene blitt standard hodeplagg for muslimske kvinner over hele Verden , Europa og Nord-Amerika medregnet. Mange unge kvinner ,spesielt nyomvendte i Vesten ble narret til å tro at denne neo-hiaben er en vesentlig del av den Islamske tro.
Muslimske kvinner hvor som helst kunne avsløre falskheten i denne påstand ved å gå gjennom gamle familiealbum. Der ville de ikke finne et eneste bilde av en kvinnelig forgjenger med denne forbannede "neo-hiab" som nå ble påtvunget dem som et "must" for Islam.

"Neo-hiaben" er et plagg som setter imamene og deres lakeier i stand til å se hvem som er under islamsk kontroll. Er det viktig for Likestillingsombudet å hjelpe imamene med dette ?

mvh OdS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar